· کاهش زمان سفرهای درون شهری
· کاهش تعداد توقف ها در مقابل علائم باز دارنده
· کاهش زمان توقف
· کاهش مصرف سوخت در سفرهای درون شهریژ
· کاهش تعداد تصادفات
· کاهش آلودگی ناشی از سوخت مصرف شده
· کاهش تعداد پلیس ها در معابر
· تعمیر سریعتر تجهیزات دچار نقص فنی
· کاهش تراکم ناشی از تعمیرات جاده ای
· کاهش تراکم ناشی از شرایط غیر عادی ترافیک
3-2-2. سیستمهای پیشرفتة اطلاعاتی خاص مسافران(ATIS)
ATIS ها داده های مورد نیاز را در خودرو، در منزل، و در محل کار به کاربران و مسافران ارائه می دهند. این اطلاعات شامل ارائة زمان بندی و خدمات وسایل نقلیة عمومی، جزییات حوادث ثبت شده در جاده ها، و مسیر های پیشنهادی از طریق سیستمهای راهبری همراه خودرو می گردند.
قبل از اجرای هر گونه پروژه ای، مراحل زیر باید لحاظ شوند:
§ شناسایی پروژه و اهداف آن
§ ارزیابی تحقق پذیری پروژه ( از دیدگاههای فنی، اجتماعی و زیست محیطی) و بررسی جایگزین های موجود
§ تخمین هزینه های اجرای جایگزینها
§ ارزیابی منابع درآمد احتمالی برای اجرای پروژه
§ سنجش قابلیت رشد پروژه
§ چهارچوب سازماندهی شده برای اجرای پروژه
عرضة زیر ساختهای شهری کافی همواره برای سازمانهای دولتی امری دشوار بوده است.
موانع اصلی بر سر عرضة این زیرساختها هزینة بالای ساخت آنها و محدودیت موجود در مورد منابع مالی و زمین می باشند. سیستمهای مرسوم مدیریت ترافیک در بر طرف ساختن مشکلات ترافیکی می توانند تا حدی موثر باشند. اما روشهای اتخاذی از سوی این سیستمها امروزه قابلیت پاسخ گویی به سطح تقاضای بالای ترافیکی را ندارند. ITS ها فن آوریهای پیشرفته و در حال رشدی را در زمینه های پردازش اطلاعات،مخابرات/ارتباطات، کنترل و الکترونیک بکار می بندند تا سطح تقاضای شبکه حمل و نقل سطحی را پاسخگو باشند. ITSها امکان رسیدگی به مشکلات موجود را فراهم آورده، و در عین حال،از طریق روشی بین حالتی و استراتژیک آمادة رویارویی و رسیدگی به مشکلات آینده هستند.
موارد زیر باید در فرآیند مطالعات لحاظ شوند:
I. افزایش ظرفیت شبکه ( بر حسب طول، تفکیک درجات یا کنترل میزان دسترسی، کنترل ترافیک حوزة مربوطه، مقررات مربوط به پارکینگ، و غیره)
II. به حداکثر رساندن میزان بهره وری از ظرفیت شبکه با استفاده از طرحهای مدیریت ترافیک مناسب
III. تفکیک:
v ترافیک محلی و همگانی
v جریان ترافیکی کند و سریع
v جابجایی مسافران و بارها
v عابرین پیاده و خودروها
IV. تعبیة پارکینگ به اندازة کافی در سطح شهر
V. اتخاذ اقدامات الویت دار برای سیستمهای حجیم حمل و نقل
بر اساس مشاهدات و بررسی های صورت گرفته بر روی اقدامات مسئولین ذیربط جهت طراحی و ایجاد شبکة جاده های درون شهری، و نیز، بر پایة تخصص استوار بر تجارب جهانی، ما معتقدیم که این تحقیقات و مطالعات باید با استفاده از روشی کلی گرا و فراگیر صورت پذیرد. چنین روشی اساسا باید شامل این موارد باشد:
I. ایجاد و توسعة سلسله مراتبی معین برای سیستمهای جاده ای:
v شریانی( شاهرگ جاده ها)
v زیر شریانی
v گرد آورنده
v محلی
II. شناسایی نواحی دچار مشکل
III. استفاده از طرحهای مهندسی و مدیریت ترافیک، با شناسایی تجهیزات مناسب اصلاح شرایط، جهت کاهش فشار ترافیکی بر روی مناطق اصلی دچار مشکل
IV. الویت بندی تجهیزات شناسایی شده
V. بررسی و ارزیابی امکان متحرک سازی منابع
VI. ارزیابی میزان تحقق پذیری پروژه از دیدگاه فنی- اقتصادی
بر اساس تجربیاتمان می توانیم ادعا کنیم که راه حل های زیر تنها مواردی هستند که باید لحاظ شوند:
Ø طرحهای بهبود و اصلاح وضعیت راهروهای ترافیکی
بعنوان بخشی از شاهرگ شبکة جاده ای، سعی می شود که حداکثر سطح خدمات برای راهروهایی تامین گردد که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند و این شامل جادة حلقه یا ring road نیز می گردد. این امر تنها با یکی یل ترکیبی از جوانب زیر ممکن خواهد شد:
v تفکیک درجات در مناطقی ترافیک تضمین می کند همسان هستند
v هماهنگی سیگنالها بعنوان بخشی ازسیستم کنترل ترافیک منطق در تمام طول مسیر
Ø راه حلهای متداول مهندسی ترافیک
با آنکه ایجاد و توسعة راهروها شدیدا نیازمند سرمایه می باشد، برای عملی تر ساختن آنها، شبکه نیازمند چندین اصلاح در ساختار خود می باشد. برخی از این اصلاحات عبارتند از: اصلاح ساختار تقاطع ها، ایجاد خیابانهای یک طرفه، ایجاد مرزها و حدودی برای محل خاص تردد عابران پیاده، وضع مقررات خاص پارکینگ ها، تفکیک جریان ترافیکی کند از سریع، و نوعی تفکیک درجات در نقاط بحرانی. این اصلاحات عموما نیاز به سرمایة کمتری دارند، و در کل، تحت عنوان طرحهای مدیریت و مهندسی ترافیک قرار گرفته اند.
این گونه طرحها اساسا جهت پراکندن ترافیک و باز کردن سریع گره های ترافیکی، و نیز، برای به حداکثر رساندن سطح استفاده از ظرفیت شبکه تهیه و تنظیم شده اند. مشاور باید امکان تحقق پذیری طرح استفاده از سیستم کنترل ترافیک حوزوی برای شهر را ارزیابی نماید. ابتدا، مطالعات باید محدود به نواحی هسته یا اصلی دچار مشکل باشند.
Ø سیستم های حمل و نقل هوشمند(ITS)
سیستمهای متداول مدیریت ترافیک در برطرف کردن مشکلات تا حد مشخصی موثرند. اما، این روشها برای سطح بالای تقاضاهای ترافیکی کافی نمی باشند. سیستمهای ITS فن آوریهای پیشرفته و در حال رشدی را در پردازش اطلاعات، مخابرات، کنترل و الکترونیک بکار می بندند، تا سطح تقاضاهای حمل و نقل سطحی را پاسخگو باشند. ITS ها علاوه بر پاسخگویی نیازهای فعلی، از طریق روشی استراتژیک و بین حالتی، آمادة پاسخگویی مشکلات آینده می شوند. ITS ها ابتدا شامل این زیر سیستمها می گردند: سیستم پیشرفتة مدیریت ترافیک(ATMS)، سیستم پیشرفتة اطلاع رسانی برای مسافران(ATIS)، و سیستم پیشرفتة کنترل خودروها(AVCS).