خواص مکانیکی

خواص مکانیکی آلیاژهای منتخب مس -  بریلیم در جدول 6-10 آمده است . عملیات حل سازی این آلیاژها معمولاً در C 800 انجام می شود ، و پس از آبدهی در آب ، رسوب سختی بین 250 تا C 350 انجام می شود . کار سرد را این طور توضیح می دهند که کارسرد غلظت عیوب را می دهد ، ( طبق شکل 6-41) . اثر کار سرد را این طور توضیح م یدهند که کار سرد غلظت عیوب را برای تشکیل مناطق GP افزایش می دهد ، و در نتیجه چگالی زیادی از مناطق GP تشکیل می شود ( مرجع 19 صفحه 415 ) . با ترکیب کارسرد و رسوب سختی ، استحکام کششی به بیش از ksi 200 می رسد .

6-10  آلیاژهای مس -  برلیم

آلیاژ های این دسته که عموماً قابلیت پذیرش عملیات حرارتی را دارند اغلب با افزایش عناصر دیگری مانند کبالت و نیکل در مورد ساخت قطعات مقاوم و مستحکم بکار می روند . دیاگرام تعادل این دو عنصر در شکل 9-10 نشان دهنده میزان حلالیت تا 1/2% در درجه حرارت C 864 و کمتر از یک درصد در درجه حرارت محیط می باشد . همچنین وجود تحول اوتکتوئیدی  که در آن a محلول جامد و y فاز میانی سخت بر اساس فرمول ترکیبی CuBe است مبنی بر پذیرش عملیات حرارتی این آلیاژها می باشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

برلیم به صورت آمیژان بعد از ذوب مس به آلیاژ افزوده می گردد و به دلیل قیمت برلیم ترجیح داده می شود که اکسیژن زدایی با فسفر قبل از تلقیح برلیم انجام پذیرد .

آلیاژهای برلیم با وجود افزایش شدید قیمت نسبت به سایر برنزها ، به دلیل خواص مقاومتی بسیار مطلوب و همچنین قابلیت استفاده در قطعات ریختگی و نوردی و عملیات حرارتی در موارد خاص کاربردهای زیاد دارند .

در خاتمه این مبحث بایستی به آلیاژهای مس و نیکل که همراه سایر عناصر تحت عنوان نقره آلمانی ( ورشو ) بکار می رونند و همچنین آلیاژهای فسفر برنز و منگنز برنز اشاره کرد . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.